• Opening EYE-CANDY 19 met Sieraden-Catwalk-Show, wijnproeverij en saxofonist

  6 april 2018

  Op zondag 27 mei van 13:30 tot 17:00 vindt de opening van Eye-Candy 19 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door saxofonist Peter van Ineveld, een wijnproeverij door Corné Janssen en een spectaculaire Sieraden-Catwalk-Show georganiseerd door goudsmid, ontwerper en sieraadkunstenaar Vincent Burger. Tijdens deze expositie is het werk van 12 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 12 kunstenaars zijn tot en met zondag 19 augustus te bewonderen: Brita Seifert(tekeningen en schilderijen), Louis La Rooy(glaskunst), Maurice La Rooy(glaskunst), Fons Uytdehaag(glaskunst), Marian Timmer(keramiek), Suzana Jovanović (schilderijen), Laus Heezemans(stenen sculpturen en wandobjecten), Theo Schouten(wandobjecten en ruimtelijke werk), Jaap Hoeksma(schilderijen), Janneke Rottier(schilderijen), Vincent Burger(sieraden) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met glaskunst, keramiek, exclusieve sieraden en wandobjecten van verschillende materialen en in verschillende stijlen. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

  Om 14:30 zal een spectaculaire sieraden-catwalkshow plaatsvinden waarbij de exclusieve sieraden van Vincent Burger door professionele modellen worden geshowd. Een DJ verzorgt naast de muziek ook een lichtshow. In zijn werkplaats in Purmerend ontwerpt en vervaardigd Vincent unieke sieraden, daarnaast organiseert hij sinds een aantal jaren sieraden-catwalkshows. Hij deed deze shows ook in samenwerking met couture ontwerpers. “Ik maak persoonsgerichte sieraden die nog niet bestaan en als iemand mij vraagt een sieraad te ontwerpen kan diegene rekenen op een uniek exemplaar. Mijn doelgroep zijn de mensen die speciaal ontworpen sieraden waarderen en/of maatwerk wensen, gemaakt door iemand met veel ervaring in dit ambachtelijke smeedwerk”.

  Met het bijzondere werk van deze geweldige groep van 12 professionele kunstenaars zijn wij er van overtuigd dat Eye-Candy 19 weer in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Tijdens deze expositie zullen wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau presenteren in onze 1150m2 grote galerie. Saxofonist Peter van Ineveld zal voor heerlijke en sfeerverhogende muziek zorgen tijdens de opening, geweldig dat hij weer bij ons komt spelen. Wijnliefhebbers kunnen weer terecht bij vinoloog Corné Janssen om een heerlijk wijntje te proeven. Wij kijken ook erg uit naar de sieraden-catwalkshow die georganiseerd zal worden door sieraadkunstenaar Vincent Burger, hij staat garant voor een professionele presentatie van zijn unieke sieraden tijdens deze show.  Iedereen is van harte welkom om er samen met ons een bijzondere en gezellige zondagmiddag van te maken in onze galerie.

  Locatiegegevens:
  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com

  Graag tot zondag 27 mei, vriendelijke groet, 

  Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs

  Glaskunst - Louis la Rooy


  Glaskunst - Fons Uytdehaag


  Glaskunst - Maurice la Rooy


  Schilderijen - Suzana Jovanović


  Tekeningen - Brita Seifert


  Wandobjecten en ruimtelijk werk - Theo Schouten


  Schilderijen - Jaap Hoeksma


  Stenen sculpturen en wandobjecten - Laus Heezemans


  Schilderijen - Janneke Rottier


  Sculpturen - Marian Timmer


  Schilderijen - Anita Ammerlaan

   

  Lees meer >> | 2108 keer bekeken

 • Lentekriebels-aanbiedingen in onze winkel in Roosendaal!

  13 maart 2018

  De lente is in aantocht en om dat te vieren hebben wij heel veel mooie 'Lentekriebel-aanbiedingen' in onze winkel in Roosendaal. Wij beginnen met mooie aanbiedingen van Royal Talens, daar wordt je als creatief mens vrolijk van, net als van de lente ;-)
  Bekijk eens rustig de folderaanbiedingen hieronder, zit er wat interessants voor je tussen? Deze aanbiedingen gelden van donderdag 22 maart t/m zaterdag 28 april.

  Art Plaza Roosendaal is open op woensdag, donderdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00, Dr Brabersstraat 7 in Roosendaal.Deze week zijn wij gesloten, vanaf woensdag 21 maart zijn wij weer open.

  Tot ziens in mijn winkel en vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 1002 keer bekeken

 • Bijzonder geslaagd openingsfeestje Eye-Candy 18 bij Galerie Anita Ammerlaan

  19 februari 2018

  Afgelopen zondagmiddag was het bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal goed toeven tijdens de opening van expositie Eye-Candy 18. Ruim 350 bezoekers waren onder de indruk van de geëxposeerde professionele kunst van 15 verschillende kunstenaars gepresenteerd op 1150m2, de  live muziek door gitarist Remko Willems en zijn zoon Valentijn en de wijnproeverij die door Roosendaalse vinoloog Corné Janssen verzorgd werd.

   

  Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan en haar man Patrick Roelofs, de exposanten, de muzikanten en vinoloog Corné Janssen ontvingen erg veel fijne en bijzondere reacties van de aanwezige bezoekers. Patrick: “Wij kijken terug op een zeer geslaagde opening van alweer de 18e Eye-Candy expositie bij ons en het doet ons goed om te zien dat er zoveel belangstelling en waardering was voor deze opening. We mochten niet alleen bezoekers begroeten uit Brabant, maar ook uit o.a. België, Zeeland, Zuid-Holland en zelfs uit Noord-Holland. De gitaristen Remko en Valentijn Willems zorgde met hun heerlijke muziek voor een sfeerverhogende muzikale omlijsting van de opening. Leuk was dat enkele muziekvrienden van Remko een aantal nummer meespeelde. Kortom, wij hebben genoten en kijken terug op een hele fijne en bijzondere opening!”

  De expositie biedt weer een mooie diversiteit met schilderijen en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De 1150m2 grote galerie staat toe dat het werk van alle exposanten op een ruime en professionele manier tentoongesteld is. De 15 kunstenaars presenteren zowel 3D-objecten als wandobjecten. De Eye-Candy 18 exposanten zijn: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief ‘Diversity’: Jetty van Well, Heleen Posthumus, Chris Overbeeke, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha Hooijschuur, Benjo Hooijschuur, Jeanne te Dorsthorst en André te Dorsthorst. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

  Lees meer >> | 1176 keer bekeken

 • PREVIEW: expositie EYE-CANDY 18 en parkeertip ivm opening 18 februari

  11 februari 2018

  Zoals eerder aangegeven zal de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 18 plaatsvinden op zondag 18 februari van 13:30 tot 17:00 met live muziek door professioneel gitaristen Remko Willems en zijn zoon Valentijn Willems, wijnproeverij door vinoloog Corné Janssen en aanwezige exposanten.

  Graag geven wij jullie nog een parkeertip, parkeren in de pakeergarages in het centrum van Roosendaal is de goedkoopste optie op zondagen en kost maximaal €2 per dag, op straat parkeren kost €2,10 per uur.

  inmiddels is de expositie geheel ingericht en zijn wij heel erg tevreden met het resultaat, een mooie diversiteit aan professionele kunst die beslist de moeite waard is om te komen bekijken bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 15 kunstenaars zijn tot en met 13 mei te bewonderen: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus​, Chris Overbeeke​, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha​ Hooijschuur, Benjo Hooijschuur​, Jeanne te ​Dorsthorst en André ​te Dorsthorst. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

  Hieronder een aantal foto's van de expositie zoals het er nu uitziet in onze galerie.

  Graag zien wij jullie op zondag 18 februari in onze galerie om er samen een bijzondere, gezellig en leuke opening van te maken, vriendelijke groet, Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs.

  Lees meer >> | 1199 keer bekeken

 • UITNODIGING FEESTELIJKE OPENING EYE-CANDY 18

  9 januari 2018

  Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op de feestelijke opening van de expositie EYE-CANDY 18 bij Galerie Anita Ammerlaan¸ Markt 39 in Roosendaal.

  Tijdens EYE-CANDY 18 presenteren wij het professionele werk van 15 bijzondere  kunstenaars op 1150m2 op onze locatie in het centrum van het Brabantse Roosendaal. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende technieken en stijlen.

  De opening vindt plaats op zondag 18 februari van 13:30 tot 17:00.

  LIVE MUZIEK DOOR GITARIST REMKO WILLEMS

  Remko is een zeer getalenteerde gitarist. Hij speelt met passie en een fenomenale techniek en beheerst vrijwel alle muziek stijlen , zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar: Gipsy/Spaans, Latin, Jazz, Blues, Rock en ook Gipsy Jazz. Behalve muzikant is hij ook  gitaarbouwer en geeft hij les bij zijn eigen muziekschool ‘de Stemming’.

  Vinoloog Corné Janssen zal een wijnproeverij verzorgen.

  Exposanten EYE-CANDY 18

  Wij presenteren het bijzondere werk van de volgende professionele kunstenaars: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaars- collectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus​, Chris Overbeeke​, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha​ Hooijschuur, Benjo Hooijschuur​, Jeanne te ​Dorsthorst en André ​te Dorsthorst.

  Expositie EYE-CANDY 18 is tot en met zondag 13 mei te bezoeken, wij zijn open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00.
  De exacte agenda vindt u op:
  http://bit.ly/2ce7HPY  

  Wij hopen u te mogen begroeten op zondag 18 februari in onze galerie,

  Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39
  Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com 

  Anne Mannaerts

  Inge Coolen

  Mia America

  Peter Vial

  Adri Langbroek

  André te Dorsthorst

  Benjo Hooijschuur

  Chris Overbeeke

  Heleen Posthumus

  Jeanne te Dorsthorst

  Jetty van Well

  Jo Huijsman

  Martha Hooijschuur

  Vincent Geels

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 2618 keer bekeken

 • PREVIEW: expositie EYE-CANDY 17

  7 november 2017

  Hieronder volgen een aantal foto's zodat u een beetje een idee krijgt hoe het er nu bij Galerie Anita Ammerlaan uitziet tijdens expositie EYE-CANDY 17.

  Iedereen is van harte welkom van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00, 29 t/m 31 december zijn wij gesloten.
  Deze bijzondere expositie is t/m 4 februeri te bezoeken.

  Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal.

  Lees meer >> | 831 keer bekeken

 • UITNODIGING FEESTELIJKE OPENING EYE-CANDY 17

  11 oktober 2017

  Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op de feestelijke opening van de expositie EYE-CANDY 17 bij Galerie Anita Ammerlaan¸ Markt 39 in Roosendaal.

  Tijdens EYE-CANDY 17 presenteren wij het professionele werk van 12 bijzondere  kunstenaars op 1150m2 op onze locatie in het centrum van het Brabantse Roosendaal. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met schilderijen en ruimtelijk werk in verschillende technieken en stijlen.

  De opening vindt plaats op zondag 12 november van 13:30 tot 17:00.

  Saxofonist Peter van Ineveld zal voor de muzikale omlijsting zorgen tijdens de opening.
  Zijn passie. Jazz. Tenorsax. Hij fluistert, huilt, zingt, roept. Bevestigt en daagt uit. Hij brengt bewolking. Zon, Regen. Brengt passie, lacht. Warm, vreugdevol, hoopvol. Danst. Is harmonieus. Is bescheiden. Leidt of dwaalt. Past zich aan. Of niet. Ritmisch, lazy en laid-back. Zoals zijn grote helden deden en doen: Stan Getz, John Coltrane, Sonny Rollins, Micheal Brecker, Joshua Redman, Joe Lovano, Branford Marsalis en Chris Potter.

  Youtube: https://youtu.be/KXwbf7Nh1hI

  Wij presenteren het bijzondere werk van de volgende professionele kunstenaars: Wim Noordam, Marly Freij, Nel Douma, Mathisse Arendsen, Marian Bax, Wiebrand Bouwkamp, Bert Verboon, Frank Vanhooren(België), Leo Gerritsen, Sonja van Dijk, Jos Rijff en Anita Ammerlaan.

  Expositie EYE-CANDY 17 is tot en met 4 februari te bezoeken, wij zijn open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00.
  De exacte agenda vindt u op:
  http://bit.ly/2ce7HPY  

  Wij hopen u te mogen begroeten op zondag 12 november in onze galerie.

  Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39
  Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com 


  BERT VERBOON


  FRANK VANHOOREN(B)


  LEO GERRITSEN

  MARIAN BAX

  MARLY FREIJ

  MATHISSE ARENDSEN

  NEL DOUMA

  WIEBRAND BOUWKAMP

  WIM NOORDAM

  ANITA AMMERLAAN

  SONJA VAN DIJK

  JOS RIJFF

  Lees meer >> | 1417 keer bekeken

 • Art Plaza Roosendaal & Galerie Anita Ammerlaan Nieuwsbrief

  30 augustus 2017

  Nieuwe kunst!
  In Art Plaza Roosendaal zijn al enige tijd enkele nieuwe kunstwerken van de keramiste Agda de Jong te bewonderen, maar ook enkele keramieken werken van Marian Daems zijn nog te zien en te koop (we hebben van haar laatst nog een mooi werk mogen verkopen bij Art Plaza Roosendaal. Inmiddels hebben we ook enkele mooie grote schilderijen van Yvonne Jochems (Mixed Media) in de winkel en zelfs kleine schattige vogeltjes (2D) van Yvonne Jochems vanaf slechts € 12,50 per stuk! Ook hebben we nu 2 werken van Wim Noordam, digitale kunst op dibond of op hout! Natuurlijk is mijn eigen werk ook vertegenwoordigd, daar ontkomt niemand aan…  Assortiment
  Het assortiment kunstenaarsmaterialen is inmiddels al redelijk uitgebreid.

  Art Plaza Roosendaal doet mee aan de Royal Talens ‘Back to School’ folder die tot 15 september duurt. Wij hebben inmiddels een aantal mooie items voor de nieuwe middelbare scholieren maar ook voor de mbo’-ers  en hbo’-ers
  De spiraal schetsboeken (die ook voor andere technieken zijn te gebruiken) in A5 en A4 vanaf 2,95 bijvoorbeeld, doosjes grafietpotloden in 6 hardheden voor maar 3,50 maar ook ’s werelds beste merk (Japans); ‘Sakura Gelly Roll Metallic’. Mooie gelpennen van uitstekende kwaliteit, 3 voor maar 4,75!

  Vanaf 1 september komt de najaarsfolder uit. Kom vast in de winkel een kijkje nemen voor een tip van de sluier…

  Uiteraard kunnen we ook veel artikelen van Royal Talens, Art Creation, Amsterdam, Van Gogh, Rembrandt, Sakura, Bruynzeel bestellen.

  Overigens hebben we sinds kort ook de Galeria tubes, de 120 ml tubes acrylverf van Winsor & Newton in het assortiment. Dit merk is vergelijkbaar met de Amsterdam acrylverf maar heeft wellicht wat kleuren die Amsterdam niet heeft… en andersom. Persoonlijk vind ik Galeria iets dikker. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Beide merken worden graag gebruikt door de betere hobbyist, maar ook door de professionele kunstenaar.

  Workshop Mixed Media
  De eerstvolgende Mixed Media workshop zal plaatsvinden op woensdagmiddag 11 oktober van 13:00 tot 16:00 met een uitloop naar 17:00. Bij deze workshop zult u kennis maken met diverse materialen, technieken, tips en trucs om zoals de workshop het al zegt, verschillende technieken door elkaar te gebruiken. U krijgt uitleg van mijzelf en een demonstratie over diverse materialen die we in de winkel verkopen maar ook het gebruik van andere producten en u kunt er daarna zelf mee aan de slag. Met uitzondering van olieverf vanwege de droogtijd. U gaat in ieder geval met een mooi resultaat mee naar huis. Voor deze workshop kunt u kiezen voor het schilderen van een mixed media koe, paard, biggetje, ander dier, bloem, etc. Kosten € 50,- inclusief materiaal, koffie, thee en koek, locatie Art Plaza Roosendaal, Dr. Brabersstraat 7. Aanmelden kan via info@anitaammerlaan.com

  Aanmeldingen vóór 15 september ontvangen 15 % korting op deze workshop!! U betaalt dan slechts € 42,50 Let op, vol = vol, er is plaats voor maximaal 10 personen.

  Cursus voor 55+
  Met ingang van 11 oktober zal er ook een cursus schilderen starten voor 55+. Deze cursus zal wekelijks plaats vinden op woensdagochtend van 10:00 tot 12:30 in een reeks van 10 lessen. De eerste les zal wel een half uur eerder starten en een half uur eerder eindigen, van 9:30 tot 12:00. Tijdens deze lessen leert u onder andere basistechnieken in compositie, schilderen met acryl op 50 x 65 cm papier, door middel van diverse opdrachten. De ene keer staat het landschap centraal, de volgende keer een stilleven, dan weer een kunstenaar, etc. Locatie: Art Plaza Roosendaal. De winkel is dan wel open, maar er wordt gezorgd voor een scheidingswand en mijn man zal dan ook aanwezig zijn. Kosten: € 175,- voor 10 lessen incl. gebruik van materiaal. Let op. Vol = vol, er is plaats voor maximaal 10 personen. Deze cursus is al bijna vol dus wees er snel bij.

  Eye-candy 16
  Wij presenteren bij Galerie Anita Ammerlaan tijdens Eye-candy 16 het werk van 9 professionele kunstenaars op 1150m2. U bent van harte welkom op de (oude) Markt 39 in Roosendaal. 29 juli t/m 29 oktober 2017.

  Openingstijden Galerie Anita Ammerlaan
  Vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur
  De Galerie is gesloten op:
  zaterdag 2 september
  vrijdag 15  t/m zondag 17 september
  vrijdag 29 september

  Openingstijden Art Plaza Roosendaal
  Dinsdag t/m donderdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
  Wegens feestelijke familieomstandigheden is Art Plaza Roosendaal gesloten op zaterdag 2 en 9 september. Op 9 september kunt u overigens wel terecht in Galerie Anita Ammerlaan.
  In verband met beursdeelname(Duitsland en Italië)  is Art Plaza Roosendaal gesloten van 12 t/m 16 september
  en van 26 september t/m 3 oktober. Overigens kunt u op 30 september en 1 oktober voor enkele kunstenaarsmaterialen en kunst terecht op de (oude) Markt 39.
  Voor vragen, informatie en bestellingen kunt u terecht bij:

  Anita Ammerlaan
  info@anitaammerlaan.com
  06-23604462 (Wanneer Art Plaza Roosendaal in september gesloten is, graag indien mogelijk contact opnemen via email)

  Art Plaza Roosendaal
  Dokter Brabersstraat 7

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39,  Roosendaal.

  Lees meer >> | 1291 keer bekeken

 • Sfeervol en goed bezochte opening EYE-CANDY 16

  9 augustus 2017

  Wij kijken terug op een bijzondere en goed bezochte opening van expositie EYE-CANDY 16 in onze galerie afgelopen zondagmiddag.

  Rond de 200 aanwezigen genoten zichtbaar van de geëxposeerde professionele kunst gepresenteerd op 1150m2, live muziek door Remko Willems en Valentijn Willems, aanwezige kunstenaars, de wijnproeverij door Corné Janssen en de opening die door wethouder Hans Verbraak werd verricht.

  Wij en ook de exposanten ontvingen veel goede en bijzondere reacties van de aanwezige kunstliefhebbers. Ook de live muziek, verzorgt door Remko Willems en zijn zoon Valentijn, werd erg goed ontvangen en zorgde voor een bijzondere en ontspannen sfeer.

  Galerie Anita Ammerlaan is van vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken van 12:00 tot 17:00 en Eye-Candy 16 is tot en met 29 oktober gratis te bezoeken. Vrijdag 15 t/m zondag 17 september is de galerie gesloten i.v.m. een evenement in Duitsland waar Anita Ammerlaan aan deelneemt.

  Hieronder nog een aantal foto's genomen tijdens de opening.


  Graag tot ziens in onze galerie in Roosendaal,

  Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

  Lees meer >> | 610 keer bekeken

 • Foto impressie expositie EYE-CANDY 16

  29 juli 2017

  Expositie EYE-CANDY 16 is helemaal ingericht en wij zijn super blij met het eindresultaat!
  Het werk van de negen exposanten vormt tezamen een bijzonder en mooi geheel.
  Op zondag 6 augustus van 13:30 tot 17:00 zal de feestelijke opening plaatsvinden met live muziek door Remko Willems en zijn zoon Valentijn en een wijnproeverij door vinoloog Corné Janssen. De opening zal rond 14:15 verricht worden door de Roosendaalse wethouder Hans Verbraak. Iedereen is van harte welkom bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Omdat beelden natuurlijk meer spreken als woorden, hieronder een foto impressie van de expositie.

  Lees meer >> | 987 keer bekeken

 • Meer blogs >>