• Uitnodiging feestelijke opening expositie EYE-CANDY 21 op zondag 9 december

  17 november 2018

  UITNODIGING OPENING EXPOSITIE EYE-CANDY 21

  Opening met 3 geweldige gitaristen

  Feestelijke opening Eye-Candy 21 bij Galerie Anita Ammerlaan

  Op zondag 9 december van 13:30 tot 17:00 vindt de opening van Eye-Candy 21 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door de gitaristen Remko Willems, Valentijn Willems en Joshua Smits. Tijdens deze expositie is het werk van 10 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 10 kunstenaars zijn tot en met 3 maart te bewonderen: Leo Gerritsen(sculpturen), Marja Verhage(sculpturen), Marlies Verda(schilderijen), J.P. van Opheusden(schilderijen), Didi Oberman(schilderijen), Philip de Rooij (schilderijen), Bojan Gurbaj(schilderijen), Gerard van Velzen(schilderijen), Walter Maas(wandobjecten) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met stenen sculpturen,  stalen sculpturen en wandobjecten van verschillende materialen en in verschillende stijlen. De galerie is open van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00. Het kan zijn dat de galerie gesloten is i.v.m. de deelname door Anita Ammerlaan aan een kunstevenement. De agenda van de galerie: https://bit.ly/2P61f3d 

  Locatiegegevens:

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com

  Graag tot zondag 9 december in onze galerie, vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs

  Lees meer >> | 0 Reacties | 180 keer bekeken

 • Vanaf 26 september geef ik weer een cursus acrylschilderen

  4 augustus 2018

  Vanaf 26 september wordt er door mij op de woensdagochtenden weer een cursus acryl schilderen gegeven.

  Er is nog plaats!

  Wilt u zich opgeven? Dan kunt u dit doen in de winkel, de galerie of via e-mail.

  Cursus acryl schilderen

  Woensdagochtend 9:30 – 12:00
  Data: 26/9 – 3/10 – 10/10 – 24/10 – 31/10 – 7/11 – 14/11 – 21/11 – 28/11 – 5/12 – 12/12 – 19/12
  Locatie Art Plaza
  Roosendaal, Dr. Brabersstraat 7
  De winkel is ondertussen ook geopend.

   

  Kosten  € 210,- per 12 lessen, (€ 17,50 per les).
  Inclusief papier 50x65 cm 185 grams,.
  Gebruik van basiskleuren acrylverf; geel, rood, blauw, wit en zwart, palet.
  Incl. koffie/ thee.
  10 % korting op alle teken- en schildermaterialen in de winkel (m.u.v. aanbiedingen)
  Maximaal 10 tot 12 personen.
  Iedere les wordt er een nieuwe opdracht gegeven.
  De opdrachten bestaan veelal uit landschappen, stillevens, flora, fauna, abstract, etc.
  Er wordt naar aanleiding van afbeeldingen gewerkt en soms naar een echt stilleven.
  Tussendoor krijgen de cursisten tips en feedback.
  Aan het eind van iedere cursus wordt het werk besproken.  

  Mocht u meer informatie wensen dan hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan

  Art Plaza Roosendaal, Dr. Brabersstraat 7, Roosendaal.
  Winkel in Kunstenaarsmaterialen, workshops en originele kunst.
  Openingstijden: wo, do & za 10-17

  Galerie Anita Ammerlaan, (oude) Markt 39, Roosendaal
  3 maandelijks wisselende tentoonstelling van steeds +/- 10 verschillende kunstenaars.
  Openingstijden: vrij t/m zo 12-17
   
  E-mail:
  info@anitaammerlaan.com
  Website: www.anitaammerlaan.com
  Mobile:  0031 6 23604462

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 205 keer bekeken

 • Toer de Boer bij melkveebedrijf Ammerlaan

  30 juni 2018

  Toer de Boer maakt zondag 8 juli een fietstocht van 9 kilometer langs vier boerenbedrijven. In Heijningen zijn het akkerbouwbedrijf Van Nieuwenhuijzen aan de Slobbegorsedijk, kersen- en perenbedrijf De Zuylenhoeve aan de Kreekweg 1 en het akkerbouwbedrijf van de familie Maris aan de Slobbegorsedijk. In Fijnaart  doet melkveebedrijf Ammerlaan, van mijn vader en oom,  aan de Kwartiersedijk 42a mee.

  Uiteraard kan ik met mijn koeienschilderijen daar niet aan ontbreken. U kunt mijn werk bewonderen en desgewenst aankopen. Schilderijen, kalenders, prints en kaarten. Voor degenen die liever zelf tekenen en/ of schilderen verkoop ik daar ook wat teken- en schildermateriaal. Bij aankoop van teken- of schildermateriaal, schilderij of kaart maakt u kans op uw eigen schildersset. Zowel kinderen als volwassenen kunnen helemaal los gaan in het schilderen van een koe op papier of doek. En ondertussen probeer ik zelf ook nog wat te kunnen schilderen aan een van mijn opdrachten… uiteraard een koe…
   

  Activiteiten

  Alle bedrijven houden van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Op alle bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Bij de bedrijven is er voldoende parkeerruimte en er rijden huifkarren die de deelnemers naar de verschillende deelnemende bedrijven brengen. Deelname is gratis.

  Bij de activiteiten waarvoor bezoekers op de bedrijven terecht kunnen zijn ponyrijden, met een pluktreintje door de boomgaard, schminken, koeien melken en een speurtocht waarmee deelnemers kans maken op een ballonvaart.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 402 keer bekeken

 • Uw hond of ander huisdier geschilderd in mijn kleurrijke stijl?

  11 juni 2018

  Ik schilder graag uw huisdier in mijn kleurrijke stijl voor u! Wat ik nodig heb is een foto van uw favoriete huisdier, verder bepaald u de kleuren en het formaat. Wanneer ik de kleurrijke achtergrond van het schilderij klaar heb dan maakt ik een foto en stuur ik u die per mail voor goedkeuring. Ik schilder deze dierenportretten met acrylverf op doek. Dat kan al vanaf 30x30x4 cm, ik gebruik graag de 4 cm dikke doeken, waarbij ik de zijkanten ook beschilder zodat er in principe geen lijst omheen hoeft(dat kan natuurlijk wel).
  Lijkt het u leuk als ik uw huisdier op doek vastleg en wilt u meer informatie, dan kunt u mij vrijblijvend mailen via info@anitaammerlaan.com
  Hierboven en hieronder een aantal honden die ik in opdracht heb geschilderd.

  Zonnige groet,

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 268 keer bekeken

 • Workshopdag Faber-Castell woensdag 30 mei bij Art Plaza Roosendaal

  12 mei 2018

  Tijdens deze leuke en leerzame workshops kan je de materialen uitproberen en een klein werkstuk maken. Er wordt uitleg gegeven over de potloden en pennen door Faber-Castell demonstratrice Nicky Saliha en er worden ideeën aangereikt . Je kan  verder geheel naar eigen inzicht een leuk werkstukje maken.

  Workshop 1: Faber-Castell Polychromos kleurpotloden
  Een leuke kleurworkshop waarbij je veel leert over alle aspecten van het tekenen en inkleuren met de Polychromos kleurpotloden van Faber-Castell.
  Van 10:30 tot 11:30 en van 13:00 tot 14:00.

  Workshop 2: Handlettering met Faber-Castell Pitt artist fineliners en Faber-Castell brushpennen.
  Je gaat met allerhande pennen van Faber-Castell aan de slag en maakt een leuke kaart met handlettering.
  Van 11:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 15:00.

  De kosten voor één workshop bedraagt slechts €5 en je krijgt bij aankoop vanaf €15 aan Faber-Castell artikelen €7,50 korting! Je kan je natuurlijk ook inschrijven voor beide workshops. De kosten van de workshop(s) dienen wel van tevoren betaald te worden. De kortingsbon ontvang je tijdens de workshops en is alleen op woensdag 30 mei geldig.

  Je kan je aanmelden voor deze workshops in onze winkel, galerie of door een mail te sturen. Er zijn maar een beperkt aantal plekken voor deze workshops en VOL=VOL, dus wees er snel bij! Laat ons weten aan welke workshop(s) je wilt deelnemen en op welke tijden.

  Art Plaza Roosendaal, Dr Braberstraat 7 in Roosendaal. Onze winkel is open op woensdag, donderdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00.
  Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal, vrijdag t/m zondag open van 12:00 tot 17:00.

  Email:  
  info@anitaammerlaan.com

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 2272 keer bekeken

 • Opening EYE-CANDY 19 met Sieraden-Catwalk-Show, wijnproeverij en saxofonist

  6 april 2018

  Op zondag 27 mei van 13:30 tot 17:00 vindt de opening van Eye-Candy 19 plaats bij Galerie Anita Ammerlaan, met heerlijke live muziek door saxofonist Peter van Ineveld, een wijnproeverij door Corné Janssen en een spectaculaire Sieraden-Catwalk-Show georganiseerd door goudsmid, ontwerper en sieraadkunstenaar Vincent Burger. Tijdens deze expositie is het werk van 12 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 12 kunstenaars zijn tot en met zondag 19 augustus te bewonderen: Brita Seifert(tekeningen en schilderijen), Louis La Rooy(glaskunst), Maurice La Rooy(glaskunst), Fons Uytdehaag(glaskunst), Marian Timmer(keramiek), Suzana Jovanović (schilderijen), Laus Heezemans(stenen sculpturen en wandobjecten), Theo Schouten(wandobjecten en ruimtelijke werk), Jaap Hoeksma(schilderijen), Janneke Rottier(schilderijen), Vincent Burger(sieraden) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met glaskunst, keramiek, exclusieve sieraden en wandobjecten van verschillende materialen en in verschillende stijlen. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

  Om 14:30 zal een spectaculaire sieraden-catwalkshow plaatsvinden waarbij de exclusieve sieraden van Vincent Burger door professionele modellen worden geshowd. Een DJ verzorgt naast de muziek ook een lichtshow. In zijn werkplaats in Purmerend ontwerpt en vervaardigd Vincent unieke sieraden, daarnaast organiseert hij sinds een aantal jaren sieraden-catwalkshows. Hij deed deze shows ook in samenwerking met couture ontwerpers. “Ik maak persoonsgerichte sieraden die nog niet bestaan en als iemand mij vraagt een sieraad te ontwerpen kan diegene rekenen op een uniek exemplaar. Mijn doelgroep zijn de mensen die speciaal ontworpen sieraden waarderen en/of maatwerk wensen, gemaakt door iemand met veel ervaring in dit ambachtelijke smeedwerk”.

  Met het bijzondere werk van deze geweldige groep van 12 professionele kunstenaars zijn wij er van overtuigd dat Eye-Candy 19 weer in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Tijdens deze expositie zullen wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau presenteren in onze 1150m2 grote galerie. Saxofonist Peter van Ineveld zal voor heerlijke en sfeerverhogende muziek zorgen tijdens de opening, geweldig dat hij weer bij ons komt spelen. Wijnliefhebbers kunnen weer terecht bij vinoloog Corné Janssen om een heerlijk wijntje te proeven. Wij kijken ook erg uit naar de sieraden-catwalkshow die georganiseerd zal worden door sieraadkunstenaar Vincent Burger, hij staat garant voor een professionele presentatie van zijn unieke sieraden tijdens deze show.  Iedereen is van harte welkom om er samen met ons een bijzondere en gezellige zondagmiddag van te maken in onze galerie.

  Locatiegegevens:
  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39, Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com

  Graag tot zondag 27 mei, vriendelijke groet, 

  Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs

  Glaskunst - Louis la Rooy


  Glaskunst - Fons Uytdehaag


  Glaskunst - Maurice la Rooy


  Schilderijen - Suzana Jovanović


  Tekeningen - Brita Seifert


  Wandobjecten en ruimtelijk werk - Theo Schouten


  Schilderijen - Jaap Hoeksma


  Stenen sculpturen en wandobjecten - Laus Heezemans


  Schilderijen - Janneke Rottier


  Sculpturen - Marian Timmer


  Schilderijen - Anita Ammerlaan

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1016 keer bekeken

 • Lentekriebels-aanbiedingen in onze winkel in Roosendaal!

  13 maart 2018

  De lente is in aantocht en om dat te vieren hebben wij heel veel mooie 'Lentekriebel-aanbiedingen' in onze winkel in Roosendaal. Wij beginnen met mooie aanbiedingen van Royal Talens, daar wordt je als creatief mens vrolijk van, net als van de lente ;-)
  Bekijk eens rustig de folderaanbiedingen hieronder, zit er wat interessants voor je tussen? Deze aanbiedingen gelden van donderdag 22 maart t/m zaterdag 28 april.

  Art Plaza Roosendaal is open op woensdag, donderdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00, Dr Brabersstraat 7 in Roosendaal.Deze week zijn wij gesloten, vanaf woensdag 21 maart zijn wij weer open.

  Tot ziens in mijn winkel en vriendelijke groet,

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 414 keer bekeken

 • Bijzonder geslaagd openingsfeestje Eye-Candy 18 bij Galerie Anita Ammerlaan

  19 februari 2018

  Afgelopen zondagmiddag was het bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal goed toeven tijdens de opening van expositie Eye-Candy 18. Ruim 350 bezoekers waren onder de indruk van de geëxposeerde professionele kunst van 15 verschillende kunstenaars gepresenteerd op 1150m2, de  live muziek door gitarist Remko Willems en zijn zoon Valentijn en de wijnproeverij die door Roosendaalse vinoloog Corné Janssen verzorgd werd.

   

  Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan en haar man Patrick Roelofs, de exposanten, de muzikanten en vinoloog Corné Janssen ontvingen erg veel fijne en bijzondere reacties van de aanwezige bezoekers. Patrick: “Wij kijken terug op een zeer geslaagde opening van alweer de 18e Eye-Candy expositie bij ons en het doet ons goed om te zien dat er zoveel belangstelling en waardering was voor deze opening. We mochten niet alleen bezoekers begroeten uit Brabant, maar ook uit o.a. België, Zeeland, Zuid-Holland en zelfs uit Noord-Holland. De gitaristen Remko en Valentijn Willems zorgde met hun heerlijke muziek voor een sfeerverhogende muzikale omlijsting van de opening. Leuk was dat enkele muziekvrienden van Remko een aantal nummer meespeelde. Kortom, wij hebben genoten en kijken terug op een hele fijne en bijzondere opening!”

  De expositie biedt weer een mooie diversiteit met schilderijen en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De 1150m2 grote galerie staat toe dat het werk van alle exposanten op een ruime en professionele manier tentoongesteld is. De 15 kunstenaars presenteren zowel 3D-objecten als wandobjecten. De Eye-Candy 18 exposanten zijn: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief ‘Diversity’: Jetty van Well, Heleen Posthumus, Chris Overbeeke, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha Hooijschuur, Benjo Hooijschuur, Jeanne te Dorsthorst en André te Dorsthorst. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 542 keer bekeken

 • PREVIEW: expositie EYE-CANDY 18 en parkeertip ivm opening 18 februari

  11 februari 2018

  Zoals eerder aangegeven zal de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 18 plaatsvinden op zondag 18 februari van 13:30 tot 17:00 met live muziek door professioneel gitaristen Remko Willems en zijn zoon Valentijn Willems, wijnproeverij door vinoloog Corné Janssen en aanwezige exposanten.

  Graag geven wij jullie nog een parkeertip, parkeren in de pakeergarages in het centrum van Roosendaal is de goedkoopste optie op zondagen en kost maximaal €2 per dag, op straat parkeren kost €2,10 per uur.

  inmiddels is de expositie geheel ingericht en zijn wij heel erg tevreden met het resultaat, een mooie diversiteit aan professionele kunst die beslist de moeite waard is om te komen bekijken bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal.

  Kunstwerken van de volgende 15 kunstenaars zijn tot en met 13 mei te bewonderen: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus​, Chris Overbeeke​, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha​ Hooijschuur, Benjo Hooijschuur​, Jeanne te ​Dorsthorst en André ​te Dorsthorst. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

  Hieronder een aantal foto's van de expositie zoals het er nu uitziet in onze galerie.

  Graag zien wij jullie op zondag 18 februari in onze galerie om er samen een bijzondere, gezellig en leuke opening van te maken, vriendelijke groet, Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 624 keer bekeken

 • UITNODIGING FEESTELIJKE OPENING EYE-CANDY 18

  9 januari 2018

  Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op de feestelijke opening van de expositie EYE-CANDY 18 bij Galerie Anita Ammerlaan¸ Markt 39 in Roosendaal.

  Tijdens EYE-CANDY 18 presenteren wij het professionele werk van 15 bijzondere  kunstenaars op 1150m2 op onze locatie in het centrum van het Brabantse Roosendaal. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende technieken en stijlen.

  De opening vindt plaats op zondag 18 februari van 13:30 tot 17:00.

  LIVE MUZIEK DOOR GITARIST REMKO WILLEMS

  Remko is een zeer getalenteerde gitarist. Hij speelt met passie en een fenomenale techniek en beheerst vrijwel alle muziek stijlen , zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar: Gipsy/Spaans, Latin, Jazz, Blues, Rock en ook Gipsy Jazz. Behalve muzikant is hij ook  gitaarbouwer en geeft hij les bij zijn eigen muziekschool ‘de Stemming’.

  Vinoloog Corné Janssen zal een wijnproeverij verzorgen.

  Exposanten EYE-CANDY 18

  Wij presenteren het bijzondere werk van de volgende professionele kunstenaars: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaars- collectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus​, Chris Overbeeke​, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha​ Hooijschuur, Benjo Hooijschuur​, Jeanne te ​Dorsthorst en André ​te Dorsthorst.

  Expositie EYE-CANDY 18 is tot en met zondag 13 mei te bezoeken, wij zijn open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00.
  De exacte agenda vindt u op:
  http://bit.ly/2ce7HPY  

  Wij hopen u te mogen begroeten op zondag 18 februari in onze galerie,

  Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

  Galerie Anita Ammerlaan
  Markt 39
  Roosendaal

  www.anitaammerlaan.com 

  Anne Mannaerts

  Inge Coolen

  Mia America

  Peter Vial

  Adri Langbroek

  André te Dorsthorst

  Benjo Hooijschuur

  Chris Overbeeke

  Heleen Posthumus

  Jeanne te Dorsthorst

  Jetty van Well

  Jo Huijsman

  Martha Hooijschuur

  Vincent Geels

  Anita Ammerlaan

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 1445 keer bekeken

 • Meer blogs >>