Allereerst zijn wij Robin Looy van stichting Earcandy heel dankbaar voor de organisatie van een evenement dat uniek is voor Roosendaal en omstreken en wat op zondag 25 oktober op onze locatie, de 1150m2 grote galerie van Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal(Markt 39), zal plaatsvinden!
Op die dag is het ‘Singer Songwriter Sunday’ en zullen vijf professionele singer songwriters bij ons optreden, waarvan we er in deze blog alvast drie mogen bekendmaken(we houden het spannend!).
Dit evenement is gratis(echt waar!) te bezoeken, wij werken wel met een gastenlijst en hebben slechts plek voor 250 bezoekers.
Wil je er bij zijn, dan kan je je aanmelden voor de gastenlijst via: www.earcandyfestival.nl/aanmelden-ear-candy-festival-2015/
Hier volgen dan de eerste drie namen!



Jeroen Kant
Jeroen Kant (1982) woont in een oud, vervallen, houten huisje ergens in een Brabants gehucht. Naast wat muizen in de keuken en ratten in de schuur nestelt er een koolmees in zijn brievenbus, een mierenkolonie in de steunbalken van het dak en het geluid van platvoeten en zwaar ademen in het plafond is naar alle waarschijnlijkheid een steenmarter. De enige buren in de weide omtrek liggen op de 200 jaar oude Joodse begraafplaats naast het huis. Omgeven door het groen, de rust en de stilte schrijft hij er prachtige Nederlandstalige liedjes en gedichten vol liefde, humor en zelfspot.
De pers sprak van “een onmiskenbaar groot talent”. Er werden lijnen getrokken met Dimitri van Toren, Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot, maar bovenal is Jeroen gewoon zichzelf.
In zijn verhalende, beschouwende liedjes creëert Jeroen een knusse, compacte wereld waar zowel luchtige als zware thema’s aangesneden worden. Tragisch, komisch en poëtisch. IJzersterk, messcherp, bezield, eigenzinnig en volkomen origineel. Met zijn unieke kijk op de dingen om hem heen, belicht hij zijn onderwerpen steeds weer vanuit een net iets andere invalshoek dan gebruikelijk is. Zijn sound is herkenbaar en eigen, rauw en organisch.
In 2011 won hij de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland. In 2013 was hij een zomer lang te zien in het TV-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Hij stond al meerdere jaren op rij zeer succesvol met zijn eenmansvoorstellingen op verschillende theaterfestivals. Hij trad op in zalen als Paradiso, 013 en Tivoli en op festivals als Zwarte Cross, Into The Great Wide Open en De Wereld Draait Buiten. Inmiddels heeft hij drie albums uitgebracht: ’t Komt wel goed (2009), Goud of op je bek gaan (2011) en De Lafaard Kapitein (2013). Begin 2015 verschijnt zijn vierde album Nooit Genoeg en gaat hij spelen met zijn nieuwe band Jeroen Kant en de Sheriffs. Daarnaast runt hij samen met collega liedjesschrijver Mathijs Leeuwis een eigen platenlabel Bastaard Platen. Meter voor meter verovert Kant zijn eigen plek binnen het Nederlandse muzieklandschap.
www.jeroenkant.nl



Flip Noorman
Flip Noorman (1988) is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen horen.
Op Flips debuutplaat Bellse Parese (Bastaard Platen, 2013) wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven.
Met groot gevoel voor taal brengt Flip Noorman met zijn ‘Bellse Parese’ een opvallend album dat meer is dan een verslag van een vervelende aandoening. Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart. Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van ‘Bellse Parese’ kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.
www.flipnoorman.nl

Mathijs Leeuwis
Mathijs Leeuwis (1985) is niet de liedjesschrijver die zichzelf een jaar lang opsluit in een eenzaam huisje in Scandinavië. Ook is hij niet de man die simpelweg niets anders kan dan liedjes schrijven. Nee, het liefste zou hij hele dagen door hout hakken, of op zijn lelijke, plastic bootje in de Biesbosch ronddobberen. Maar het aantal bomen in zijn betonnen stad zijn beperkt en zijn boot heeft geen wc. Dus schrijft Mathijs in de tussentijd liedjes. Eerlijke liedjes waarin veel wordt getwijfeld, aan alles en iedereen. Vooral aan zichzelf.
Mathijs wordt vaak in één adem genoemd met liedjesmannen als Thé Lau en Herman van Veen. Muziek als ware het een warrige droom over de buurman die je niet kent, oude vrienden die te veel drinken en al wat je ziet als je op een gammel bootje door dit vlakke land vaart. Maar waar het ook over mag gaan en hoe het ook mag klinken, de pers spreekt bij elk optreden van Mathijs weer over ”een eigenzinnig, puur, eerlijk en oprecht talent”.
In 2009 liet hij voor het eerst van zich horen met zijn eerste album Klei, stront en zand (Silvox, 2009). Hetzelfde jaar won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Kort daarop verschijnt het album Wachten op de klap bij het gerenommeerde rootslabel Munich Records. In de jaren die volgen is Mathijs in verschillende theaterproducties te zien op o.a. Lowlands, Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Noorderzon. In 2013 richt hij samen met collega Jeroen Kant het muzieklabel Bastaard Platen op.
Op dit eigen label komt ook Mathijs zijn derde album – Alweer geen revolutie – uit in juni 2014. Een plaat zonder dogma’s waarop de liedjesschrijver zich laat zien als een buitenstaander, een beschouwer, een twijfelende Zwitser. Leeuwis is zogezegd stellig overtuigd van zijn eigen ongelijk en niet bang dit op overtuigende wijze te etaleren.
www.mathijsleeuwis.nl

Het programma met de tijden zullen wij spoedig bekend gaan maken, waarschijnlijk zal dit evenement tussen 13:00 en 19:00 plaatsvinden, maar daar over later dus meer!

Uiteraard is er ook heel veel kunst te zien, wij presenteren tot eind november professioneel werk van maar liefst 12 kunstenaars tijdens expositie 'EYE-CANDY 9'!

Locatie 'Singer Songwriter Sunday'
(Oude) Markt 39 in Roosendaal(NB)

Op zondag 25 oktober kan men gratis parkeren in de parkeergarages in het centrum!

Tot zondag 25 oktober, creatieve groet,

Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs