Toer de Boer maakt zondag 8 juli een fietstocht van 9 kilometer langs vier boerenbedrijven. In Heijningen zijn het akkerbouwbedrijf Van Nieuwenhuijzen aan de Slobbegorsedijk, kersen- en perenbedrijf De Zuylenhoeve aan de Kreekweg 1 en het akkerbouwbedrijf van de familie Maris aan de Slobbegorsedijk. In Fijnaart  doet melkveebedrijf Ammerlaan, van mijn vader en oom,  aan de Kwartiersedijk 42a mee.

Uiteraard kan ik met mijn koeienschilderijen daar niet aan ontbreken. U kunt mijn werk bewonderen en desgewenst aankopen. Schilderijen, kalenders, prints en kaarten. Voor degenen die liever zelf tekenen en/ of schilderen verkoop ik daar ook wat teken- en schildermateriaal. Bij aankoop van teken- of schildermateriaal, schilderij of kaart maakt u kans op uw eigen schildersset. Zowel kinderen als volwassenen kunnen helemaal los gaan in het schilderen van een koe op papier of doek. En ondertussen probeer ik zelf ook nog wat te kunnen schilderen aan een van mijn opdrachten… uiteraard een koe…
 

Activiteiten

Alle bedrijven houden van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Op alle bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Bij de bedrijven is er voldoende parkeerruimte en er rijden huifkarren die de deelnemers naar de verschillende deelnemende bedrijven brengen. Deelname is gratis.

Bij de activiteiten waarvoor bezoekers op de bedrijven terecht kunnen zijn ponyrijden, met een pluktreintje door de boomgaard, schminken, koeien melken en een speurtocht waarmee deelnemers kans maken op een ballonvaart.