• Uitnodiging feestelijke opening expositie EYE-CANDY 13 op zondag 16 oktober

    7 september 2016

    Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 13 bij Galerie Anita Ammerlaan in Roosendaal. Tijdens EYE-CANDY 13 presenteren wij het professionele werk van 12 kunstenaars op 1150m2 op een bijzondere locatie in het centrum van Roosendaal. De opening vindt plaats op zondag 16 oktober van 13:30 tot 17:00. De Roosendaalse wethouder(o.a. van cultuur) Hans Verbraak zal om 14:30 de opening verrichten.

    Een YouTube-Impressie van wat er te zien zal zijn: https://youtu.be/IH53jST1R7k

    LIVE MUZIEK
    De muzikale omlijsting tijdens de opening zal worden verzorgt door Nina’s Kitchen. Nina’s Kitchen bestond aanvankelijk uit het duo Nina van der Stouw en Peter Fischer dat optreedt vanuit het concept de muzikale keukendeur open te houden voor gastmuzikanten. Omdat het duo ook plannen heeft voor een band, ontstaat al snel het idee om contact te leggen met vaste musici. Inmiddels is Arjan van de Ree de drummer van Nina’s Kitchen. Hiermee treedt Nina’s Kitchen als band op, maar bestaat de mogelijkheid nog steeds voor andere muzikanten als gast een paar nummer mee te doen. Dit maakt dat Nina’s Kitchen steeds veelzijdig en verrassend klinkt.

    Nina’s Kitchen schrijft haar eigen muziek, maar speelt op haar eigen manier ook een divers repertoire van covers van bekende en minder bekende artiesten, recente klassiekers en de mooiste nummers uit de hitlijsten van nu. De stijl van Nina’s Kitchen is Americana met afgewisseld akoestisch gitaar en een wat zwaarder rockgeluid. Nina’s Kitchen serveert dit alles uit naar eigen smaak.

    Wijnproeverij
    Roosendaalse vinoloog en wijnhandelaar Corné Janssen zal tijdens de opening een wijnproeverij verzorgen. Hij is sinds 1998 actief op de wijnmarkt. Hij levert wijnen uit de meeste wijnlanden van de wereld en importeert zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit, wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt! Corné heeft een Pop Up winkel in Roosendaal, Dr. Brabersstraat 13 in het centrum van Roosendaal. De winkel is open op donderdag van 13:00 tot 17:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00.
    www.wijnimportjanssen.nl  

    Expositie EYE-CANDY 13

    Wij presenteren het werk van de volgende 12 professionele kunstenaars: Agda de Jong, Marijke

    Lees meer >> | 1700 keer bekeken

  • De kleurrijkste KoeienKunst Verjaardagskalender

    21 augustus 2016

    Op zoek naar een uniek en bijzonder kunstkado voor jezelf of om een ander mee te verrassen?(€9,95!)
    Professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan uit Roosendaal heeft in eigen beheer een kleurrijke en unieke verjaardagskalender uitgegeven.
    Deze kunst-verjaardagskalender is op A4 formaat en elke maand is voorzien van een mooie afbeelding van een kleurrijk koeienschilderij van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan.
    In dit Youtube-fimpje komen alle op deze kalender afgebeelde kleurrijke koeien voorbij: https://www.youtube.com/watch?v=h_Dj0ZUF7k4 

    Voor slechts €9,95 te koop bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal(nb), vrijdag t/m zondag open van 12:00 tot 17:00.
    Kan ook verstuurd worden, binnen Nederland heb je deze prachtige koeienkalender voor €13,95 in huis!
    Bestellen kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar Anita Ammerlaan: info@anitaammerlaan.com

     

    Galerie Anita Ammerlaan is van 29 augustus t/m 22 september gesloten.

    Hier volgen de foto's van de gehele verjaardagskalender koeien-kudde :-)

    koeienkunst koeien kalender kunstkalender koeienkunstkalender koeienverjaardagskalender koeienkalender koe verjaardag verjaardagskado kado kleur kleurrijk kleurrijke anita ammerlaan verjaardagskalender a4 kopen

     

    Lees meer >> | 3080 keer bekeken

  • Nieuwe schilderijen en andere nieuwtjes

    17 augustus 2016

    Ik ben verheugd om weer een aantal nieuwtjes met jullie te mogen delen!

    Nieuwe koeienschilderijen
    Ten eerste heb ik mijzelf flink in de rondte gewerkt met een aantal kunstevenementen in het verschiet. Uiteraard kon dit niet zonder mijn man, Patrick, die de laatste tijd wat meer voor onze tweeling zorgt. Terwijl ik me ook met enkele opdrachten bezig hou (van koeien, maar ook honden!), kon ik mijzelf ook bezig houden met nieuw werk. In eerste instantie gaat het dan om het populaire werk: de kleurrijke koeien en hier en daar een tulpje. Voor de kleurrijke koeien kunt u terecht op mijn website, de meesten zullen daar nu te zien zijn, zie: http://bit.ly/2aYF71M

    'Miss Curiousity', 50x50x4cm.

     

    'Tulip-Flight-Overseas', 80x100x4cm.

     

    Nieuw abstract werk
    Maar het gaat ook om enkele abstracte werken! Waaronder het tweeluik van 2m hoog x 2m40 breed. Ik ben supertrots op dit werk en dit werk had niet tot stand kunnen komen zonder een duwtje in de rug van de Griekse kunstenaar en oud galerie houder Angelos Tassopoulos. Soms is men zo geneigd om in hetzelfde cirkeltje rond te dwalen dat een ander nodig is om je wakker te schudden. En zo’n persoon als Angelos wekte mijn interes

    Lees meer >> | 1375 keer bekeken

  • Unique Ikebana-exhibition with Japanese top artist Eikou Sumura at Gallery Anita Ammerlaan

    10 augustus 2016

    Members of the Sogetsu Branch The Netherlands and Sogestu Azalea Study Group Belgium will participate in this unique Ikebana-exhibition at Gallery Anita Ammerlaan in Roosendaal(The Netherlands).

    Highlight of the exhibition is the very important guest Eikou Sumura from Japan, she is a unique Ikebana artist, renowned for her use of a diverse range of natural materials beyond the usual fresh flowers and plants. Flower petals, fallen leaves and branches from roadside trees have all been featured in her acclaimed works, noted for the way they "renew life", bringing otherwise discarded or neglected plants back to life as beautiful Ikebana art for everyone to enjoy.

    Her creations bring out and enhance not only the beauty but also the brilliance and essential elements of the plants she uses. She has made it her lifework to introduce people around the globe to the Japanese art of Ikebana, and has made extensive trips on behalf of the Ministry of Foreign Affairs of Japan to countries the world over.

    Her permanent Ikebana installations, changed monthly, welcome you at the Cerulean Tower Tokyu Hotel in Shibuya, Tokyo, and the Tokyu Capitol Tower in Akasaka, Tokyo, Japan.

    The entrance is free and everybody is welcome to enjoy the art of Ikebana in the 1150m2 Gallery of Dutch professional artist Anita Ammerlaan.

    Open:friday 30 september from 16:00 till 18:00, saturday 1 october and sunday 2 october from 11:00 till 17:00, there will be demonstrations on  saturday and sunday at 13:00 and at 17:00.

    Gallery Anita Ammerlaan
    Markt 39 
    Roosendaal
    The Netherlands

     

    Lees meer >> | 1254 keer bekeken

  • Japanse top Ikebana-artiest bij Galerie Anita Ammerlaan tijdens bijzonder Ikebana-evenement

    20 juli 2016

    De Sogetsu Branch Nederland organiseert in samenwerking met Sogestu Azalea Study Group België een bijzondere Ikebana-expositie in Roosendaal. Deze expositie vindt plaats van 30 september t/m 2 oktober 2016  bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal. Eikou Sumura, een Japanse Sogetsu Ikebana master instuctor, zal speciaal voor deze gelegenheid met haar dochter Yuka Ohkubo naar Nederland komen om deel te nemen aan deze bijzondere expositie.

    Tijdens genoemd weekend zijn in de 1150m2 grote galerie zowel grote Ikebana-installaties als subtiele ikebanaschikkingen te bezichtigen. Totaal werken meer dan 50 professionele Ikebanisten van de Sogetsuschool, afkomstig uit Nederland en België, mee aan het maken van 70 creatieve schikkingen met de natuur als  inspiratiebron. Hoogtepunt en zeer bijzonder zijn diverse werken van top Ikebana-artiest Eikou Sumura  welke tevens te bezichtigen zijn.

    Deze expositie is gratis te bezoeken op vrijdag 30 september van 16:00 tot 18:00, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11:00 tot 17:00, op zaterdag en zondag zullen er demonstraties gegeven worden om 13:00 en om 15:00.

    IKEBANA
    Ikebana vindt zijn oorsprong in Japan en heeft een traditie die eeuwenoud is. Ikebana is een discipline die is gebaseerd op de levenshouding van het Zen Boeddhisme: niet het resultaat maar het proces en de beleving tellen. In Ikebana is niet alleen de leegte in de schikking essentieel, maar ook de harmonie tussen de materialen, de eenvoud, de asymmetrie, het gevoel voor de natuur en de vergankelijkheid. Deze principes zijn door de eeuwen heen altijd van kracht gebleven.

    Ikebana is een kunstvorm die zowel klassieke als moderne uitvoeringen kent en daardoor zijn  verschillende scholen ontstaan. De Sogetsuschool heeft voor een moderne richting gekozen en is uitgegroeid tot één van de grootste scholen van Japan. Sogetsu Ikebana wordt over de gehele wereld beoefend. De school is opgericht door Sofu Teshigahara (1900-1979).

    Het belangrijkste in de Sogetsuschool is niet het creëren van iets bijzonders, maar het streven om het beste uit het materiaal te halen. Aan het ontwikkelen van de creativiteit en het uiten van de individuele originaliteit van de Ikebanist wordt veel aandacht besteed.

    In de Sogetsuschool wordt niet alleen met natuurlijk materiaal gewerkt maar ook met bijvoorbeeld: ijzer, steen, glas, plexiglas. Hierbij is het belangrijk dat de verschillende materialen volledig in harmonie zijn met elkaar.

    EIKOU SUMURA
    Eikou Sumura is een unieke Japanse Ikebana kunstenaar, bekend om haar gebruik van een breed scala van natuurlijke materialen. Breder dan de gebruikelijke verse bloemen en planten. Ze maakt gebruik van bloemblaadjes en gevallen bladeren. Takken van bomen langs de kant van de weg zijn te zien in haar veel geprezen werk. Ze is bekend om de manier waarop ze het leven “vernieuwt”. Verwaarloosde planten en/of materialen, die meestal worden weggegooid,worden weer tot leven gebracht. Haar creaties verbeteren niet alleen de schoonheid van het natuurlijk materiaal, maar benadrukken ook op een schitterende manier de essentiële elementen van de planten. Eikou Sumura heeft er haar levenswerk van gemaakt  om mensen over de hele wereld kennis te laten maken met de Japanse kunst van bloemschikken : Sogetsu Ikebana.

    Lees meer >> | 2195 keer bekeken

  • Collectie EYE-CANDY 12 bijzonder goed ontvangen tijdens opening

    14 juni 2016

    Sfeervolle opening bij Galerie Anita Ammerlaan

    Afgelopen zondagmiddag was  bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal goed toeven tijdens de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 12. De aanwezigen genoten zichtbaar van de geëxposeerde professionele kunst, live muziek door akoestisch duo MAIS en de wijnproeverij door Corné Janssen.

    De initiatiefnemers, kunstenaar Anita Ammerlaan en haar man Patrick Roelofs, en de exposanten ontvingen veel mooie reacties van de aanwezige kunstliefhebbers. Ook de live muziek, verzorgt door Maurits Malherbe en Istvan Ouborg van MAIS, werd erg goed ontvangen en zorgde voor een lekker en ontspannen sfeertje.

    De tentoonstelling, op maar liefst 1150m2, biedt weer een mooie diversiteit dat uiteenloopt van schilderijen in verschillende technieken en stijlen, keramiek, vilt, stenen sculpturen en glasobjecten van professionele kwaliteit.

    De expositieruimte staat toe dat het werk van alle 14 exposanten op een ruime en professionele manier tentoongesteld is. De genres en stijlen lopen ver uiteen, maar vormen samen een bijzonder geheel. De 14  kunstenaars presenteren zowel 3D-objecten als wandobjecten. De Eye-Candy 12 exposanten zijn: Joke Rijneveen, Gita Kalishoek, Nanda Hoep, Reynier de Muynck, Ingrid Jansen, Linda Blokken(België), George Calis, Willem van Oijen, Rachel Daeng Ngalle, Edith Markus, Anneke van den Hombergh, Marga Boogaard, Judy Hooymeyer en Anita Ammerlaan.

    Galerie Anita Ammerlaan is van vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken van 12:00 tot 17:00.

    Anita Ammerlaan is één van de vijf genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal, de jury nomineerde haar voor haar werk als fulltime beeldend kunstenaar maar ook voor de activiteiten die in haar galerie plaatsvinden. Op vrijdag 24 juni zal in schouwburg De Kring in Roosendaal tijdens een avondvullend programma de winnaar bekendgemaakt worden.

    Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houden zij zich fulltime bezig met kunst.

    Locatiegegevens:

    Galerie Anita Ammerlaan
    Markt 39
    Roosendaal

    Lees meer >> | 948 keer bekeken

  • Feestelijke opening Eye-Candy 12 zondag 12 juni

    3 juni 2016

    Opening met wijnproeverij en live muziek op zondag 12 juni!

    Feestelijke opening twaalfde editie Eye-Candy

    Op zondag 12 juni van 13:30 tot 17:00 vindt de feestelijke opening van Eye-Candy 12 plaats in de voor de Rabobank genomineerde galerie van de Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan. Tijdens deze expositie  presenteert Galerie Anita Ammerlaan het professionele werk van 14 kunstenaars in de 1150m2 grote galerie aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

    Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot 28 augustus bij de galerie aan de Oude Markt 39 te bewonderen: Joke Rijneveen, Gita Kalishoek, Nanda Hoep, Reynier de Muynck, Ingrid Jansen, Linda Blokken(België), George Calis, Willem van Oijen, Rachel Daeng Ngalle, Edith Markus, Anneke van den Hombergh, Marga Boogaard, Judy Hooymeyer en Anita Ammerlaan. De expositie biedt weer een mooie diversiteit dat uiteenloopt van schilderijen in verschillende technieken en stijlen, keramiek, vilt, stenen sculpturen en glasobjecten.

    Akoestisch duo MAIS zal zorgen voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Ze spelen nummers  in een eigen 'singer-songwriter' geluid.  Verrassende akoestische versies van bekende liedjes. MAIS geeft popmuziek een warm en aangenaam geluid. MAIS beheerst de kunst van het weglaten, door ‘klein spelen’. Istvan Ouborg(zang/gitaar) en Maurits Malherbe (contrabas) musiceren met elkaar sinds hun 18e en zijn ondertussen beroepsmuzikanten.

    Roosendaalse vinoloog en wijnhandelaar Corné Janssen zal tijdens de opening een wijnproeverij verzorgen. Hij importeert zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit, wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt. Corné heeft een Pop Up winkel in Roosendaal in de Dr. Braberstraat.

    Lees meer >> | 1433 keer bekeken

  • Er kan gestemd worden voor de Rabobank Cultuurprijs

    1 juni 2016

    Zouden jullie op ons willen stemmen voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal 2016? Dat kan via: http://cultuurprijsroosendaal.nl/breng-uw-stem-uit/ Let op; je hoeft alleen maar het hokje aan te vinken, ‘op stem’ te klikken en dan heb je al gestemd!  Je kan maar 1 keer stemmen per IP adres, maar als je medegezinsleden ook willen stemmen dan kan dat natuurlijk ook via mobiel internet.

    Half april hoorden we dat wij zijn voorgedragen en één van de 5 genomineerden zijn! Ik heb nog nooit gevraagd om op mij te stemmen (ik heb nog nooit aan iets ‘meegedaan’ waarbij ik stemmen moest verzamelen) en anders had ik dat ook niet gedaan. Maar deze prijs zouden wij best wel willen winnen! Iedereen die op ons stemt alvast duizendmaal dank!!!

    Van 1 juni t/m 15 juni kan er gestemd worden.

    Vrijdag 24 juni is de prijsuitreiking in Schouwburg de Kring in Roosendaal vanaf 20:00 uur met een avondvullend programma.
    Iedereen is welkom, de entree is gratis maar reserveren is wel aan te raden. Reserveren kan via:

    https://www.dekringroosendaal.nl/nieuws/cultuurprijs/

    Het juryoordeel voor de nominatie:

    Kunstenaar Anita Ammerlaan is actief als professioneel beeldend kunstenaar, waarbij de koe een favoriet onderdeel is in haar kleurrijke schilderijen. Daarnaast waardeert de jury de activiteiten in haar galier op de Markt 39 in Roosendaal. Samen met haar echtgenoot Patrick Roelofs organiseert ze de Eye-Candy exposities. Galerie Anita Ammerlaan biedt een podium aan schilders, beeldhouwers, fotograven en andere kunstenaars. Daarnaast gaat ze tijdens de openingen van de exposities de samenwerking aan met o.a. singer-songwriters, de stadsdichter en diverse muzikanten, ook geeft ze inspirerende workshops. Kortom, deze enthousiaste, inspirerende kunstenaar is volgens de jury van de Rabobank Cultuurprijs een nominatie waard!

    Alvast hartelijke dank voor het stemmen, vriendelijke groet,

    Anita Ammerlaan & Patrick Roelofs

     

    Lees meer >> | 1066 keer bekeken

  • Workshops Mixed Media juni en juli 2016

    22 mei 2016

    Door beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan in ‘Galerie Anita Ammerlaan’(1150m2) aan de (oude) Markt 39 in Roosendaal. Op zaterdag- of woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 inclusief koffie en/of thee.

    Op woensdagmiddag: 15 juni / 22 juni / 29 juni / 6 juli / 13 juli / 20 juli / 27 juli.
    Op zaterdagmiddag: 18 juni / 2 juli / 9 juli / 16 juli / 23 juli.

    €35,- exclusief materiaal (verf, schildersdoek, etc. zelf meenemen).
    €49,- inclusief materiaal voor deze workshop.

    Evt. zelf meenemen: eigen afbeeldingen, foto’s, stofjes, wol, zand, schelpen, jute, hout, blaadjes, snoeppapiertjes, oude bonnetjes, en eventueel een notitieboek of dummy voor aantekeningen etc.

    Voor deze workshop hoef je niet te kunnen tekenen of schilderen.

    Lees meer >> | 1008 keer bekeken

  • Interview krant ivm nominatie Rabobank Cultuurprijs

    5 mei 2016

    Gisteren een leuk interview met ons in de krant i.v.m. de nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs van kunstenaar Anita Ammerlaan(zowel als kunstenaar en voor de activiteiten in haar galerie)!


    Lees hier het interview:

    Anita Ammerlaan schildert het liefst koeien (De Bode 3 mei)

    ROOSENDAAL – In het hart van Roosendaal, op Markt 39 tegenover de ingang van het Emiel van Loonpark ligt een waar kunstparadijs, het atelier en de galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan. De galerie is 1150 vierkante meter en door die grote oppervlakte biedt het de exposerende kunstenaars de mogelijkheid om hun werk optimaal te presenteren. Om de drie maanden wordt er een nieuwe expositie georganiseerd door Ammerlaan en haar man Patrick Roelofs. Het echtpaar is fulltime met kunst bezig. Anita staat hoofdzakelijk achter haar schildersezel en Patrick heeft het altijd druk met netwerken om professionele kunstenaars aan te trekken voor de galerie.

    Anita Ammerlaan, geboren in 1976 in Leidschendam, kwam toen zij veertien jaar was naar Brabant met haar familie. Haar vader heeft samen met zijn broer een melkveebedrijf en Anita groeide op tussen de koeien. Die dieren hebben haar altijd gefascineerd. Tijdens haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam begon ze met het maken van realistische olieverfschilderijen van haar vaders koeien. Op een gegeven moment liep ze vast op dit onderwerp. Ammerlaan vertelt: “Ik ben me toen bezig gaan houden met het schilderen van landschappen en andere onderwerpen. Vanaf 2012 is er steeds meer kleur in mijn werk gekomen. Toen in mijn vaders bedrijf de melkrobot geïnstalleerd werd en ik ging helpen, stond ik weer oog in oog met mijn lievelingsdieren, de koeien. Mijn passie laaide weer op en vanaf die tijd is de koe weer mijn favoriete schilderonderwerp. Het mooie van koeien is die mooie zachte oogopslag en de rustige uitstraling. Het zijn echte individuen. Een van mijn vaders koeien met de bijnaam, Beesie, luistert altijd naar me en komt graag knuffelen. De koeienschilderijen die ik nu maak hebben veel meer kleurschakeringen, reliëf en licht gekregen en zijn niet langer zwart-wit. Ik werk nu meer met acrylverf vaak gecombineerd met olieverf.”

    Laagdrempelige galerie

    Ammerlaan kreeg vier jaar geleden een telefoontje van de leegstandbeheerder (anti- kraak) of zij misschien kunstenaars kende die een atelierruimte zochten, want op de markt was nog een groot leegstaand pand dat daar voor geschikt was. Samen met haar man ging ze kijken en het idee voor een atelier annex galerie was al snel geboren. Roelofs vertelt: “We hadden altijd al gebrainstormd over een eigen galerie en nu kregen we deze mooie kans. We zitten hier nu vier jaar en ik houd me bezig met het reilen en zeilen van de galerie. Elke drie maanden hebben we nieuwe kunstenaars die hun werk tentoonstellen. Deze expositie, EYE-CANDY 11 laat het werk zien van 14 kunstenaars. Het is heel divers werk, van abstracte beeldhouwkunst tot realistisch fijne olieverfstillevens. Iedere kunstliefhebber kan hier wel iets van zijn smaak vinden. We willen vooral laagdrempelig zijn, iedereen kan gratis binnen lopen en kijken. Ammerlaan voegt toe: “Onze openingen van de nieuwe exposities combineren we altijd met optredens. Stadsdichter Leo Lotterman heeft een keer op ons podium gestaan. Het Festival Singer-Songwriters is hier geweest en de huidige tentoonstelling is geopend met de 11-koppige jazzformatie, Jazzed for fun.”

    Vanwege al deze activiteiten en haar inspirerend kunstenaarschap is Ammerlaan genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs gemeente Roosendaal.

    Foto: Anita Ammerlaan met een kunstwerk van haar hand in haar galerie aan de Markt.

    BIJDRAGE EN FOTO MIEKE SPEKMAN

    www.anitaammerlaan.com

    Lees meer >> | 1105 keer bekeken

  • Meer blogs >>