• Feestelijke opening Eye-Candy 12 zondag 12 juni

    30 april 2016

    Tijdens Eye-Candy 12 presenteren wij bij Galerie Anita Ammerlaan het professionele werk van 14 professionele kunstenaars in onze 1150m2 grote ruimte in het centrum van Roosendaal. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 12 juni van 13:30 tot 17:00, met live muziek, aanwezige exposanten en een wijnproeverij. Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere middag mee te maken!

    Exposanten

    Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot 28 augustus bij Anita Ammerlaan aan de Oude Markt 39 te bewonderen: Joke Rijneveen, Gita Kalishoek, Nanda Hoep, Reynier de Muynck, Ingrid Jansen, Linda Blokken(België), George Calis, Willem van Oijen, Rachel Daeng Ngalle, Edith Markus, Anneke van den Hombergh, Marga Boogaard, Judy Hooymeyer en Anita Ammerlaan. De expositie biedt weer een mooie diversiteit dat uiteenloopt van schilderijen in verschillende technieken en stijlen, keramiek, vilt, stenen sculpturen en glasobjecten.

     

    MAIS live

    Akoestisch duo MAIS zal zorgen voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Ze spelen nummers  in een eigen 'singer-songwriter' geluid.  Verrassende akoestische versies van bekende liedjes. MAIS geeft popmuziek een warm en aangenaam geluid. MAIS beheerst de kunst van het weglaten, door ‘klein spelen’. Istvan Ouborg(zang/gitaar) en Maurits Malherbe (contrabas) musiceren met elkaar sinds hun 18e en zijn ondertussen beroepsmuzikanten.

     

    Wijnproeverij

    Roosendaalse vinoloog en wijnhandelaar Corné Janssen zal tijdens de opening een wijnproeverij verzorgen. Hij importeert zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit, wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt. Corné heeft een Pop Up winkel in Roosendaal in de Dr. Braberstraat.

    Lees meer >> | 1280 keer bekeken

  • Uitnodiging uitreiking van de Rabobank Cultuurprijs

    26 april 2016

    Het was een grote en erg fijne verrassing dat ik, Anita Ammerlaan, als kunstenaar maar ook voor  ‘Galerie Anita Ammerlaan’ genomineerd ben voor de Rabobank Cultuurprijs.

    Op vrijdag 24 juni(vanaf 20:00)  zal de uitreiking van de Rabobank Cultuurprijs plaatsvinden in schouwburg De Kring in Roosendaal, wij zouden het heel leuk vinden als jullie erbij zouden zijn!
    De avond is gratis mee te maken, wel is het nodig om even te reserveren, dat kan via de volgende link: http://www.dekringroosendaal.nl/detail/3218/ (rechtsboven de beschrijving van de avond even klikken op ‘bestel kaarten’)

    De Uitreiking
    Tijdens een feestelijk spektakel in de grote zaal van De Kring worden de winnaars bekend gemaakt. Het programma begint om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom. De presentatie van de avond ligt in handen van Corné van Sprundel en het muzikale programma wordt geleid door de winnaar van de Jongeren Cultuurprijs Start Spreading The News. Winnaar Cultuurprijs 2014 Platform R zal een bijzondere bijdrage leveren aan deze avond.

    Voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal komen personen, verenigingen of instellingen in aanmerking, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal leveren. Doelstelling is om uit een zo groot mogelijk cultuurveld genomineerden te kiezen waaruit uiteindelijk de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal wordt gekozen. Ook de JongerenCultuurprijs, de aanmoedigingsprijs, blijft bestaan.

    De Kring
    Sinds 2012 is Rabobank Roosendaal-Woensdrecht sponsor van de Cultuurprijs gemeente Roosendaal. Afgelopen vier jaar verzorgde Bibliotheek VANnU de organisatie en die geeft nu het stokje over aan De Kring Roosendaal. De Kring zal haar eigen accenten leggen op de cultuurprijsuitreiking. De uitreiking zal niet in september 2015 plaatsvinden, maar is verschoven naar juni 2016.

    Jury
    De huidige jury blijft ongewijzigd. Een onafhankelijke jury, met verschillende competenties en een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal, houdt alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente zelf goed in de gaten. Daarnaast wil de jury graag dat het Roosendaalse publiek ook de eigen favoriet naar voren brengt.

    De genomineerden
    Uit het brede Roosendaalse cultuurveld zijn voor de Rabobank Cultuurprijs gekozen: Anita Ammerlaan, Leo Lotterman, Roosendaal Danst, Theatergroep Reflex en “IJzersterk”, Project rondom Kees Keijzer.

    Voor de Jongeren Cultuurprijs zijn genomineerd: Bohdy en Ohry Rottier en Tom Onrust.

    Van 1 tot 15 juni kan iedereen stemmen op hún favoriete kandidaat voor de Rabobank Cultuurprijs en de Jongeren Cultuurprijs. Dit kan op de website: www.dekringroosendaal.nl

    Wij zouden het leuk vinden als jullie er 24 juni bij kunnen zijn!

    Adresgegevens schouwburg De Kring:
    Kerkstraat 1
    4701 HT Roosendaal

    Creatieve groet uit Roosendaal,

    Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs

    Galerie Anita Ammerlaan
    Markt 39
    Roosendaal
    Vrijdag t/m zondag open van 12:00 tot 17:00

    www.anitaammerlaan.com

    Lees meer >> | 911 keer bekeken

  • Genomineerden Rabobank Cultuurprijs gemeente Roosendaal bekend!

    20 april 2016

     

    Het persbericht ivm de Rabobank Cultuurprijs 2016 :

    Vrijdag 24 juni vindt de Rabobank Cultuurprijs plaats in De Kring.

     

    De organisator De Kring Roosendaal heeft de genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal en de Jongeren Cultuurprijs bekend gemaakt. Uit het brede Roosendaalse cultuurveld zijn voor de Rabobank Cultuurprijs gekozen;

    Anita Ammerlaan, Leo Lotterman, Roosendaal Danst, Theatergroep Reflex en “IJzersterk”, Project rondom Kees Keijzer. Voor de Jongeren Cultuurprijs zijn genomineerd: Bodhy en Ohry Rottier en Tom Onrust.

    Lees meer >> | 1432 keer bekeken

  • Galerie Anita Ammerlaan genomineerd Rabobank Cultuurprijs 2016!

    15 april 2016

    Wat een super leuke verrassing van de week, wij kregen een telefoontje van de organisatie van de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal 2016 met de mededeling dat Galerie Anita Ammerlaan één van de vijf genomineerden is!

    Voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal komen personen, verenigingen of instellingen in aanmerking, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal leveren. Doelstelling is om uit een zo groot mogelijk cultuurveld genomineerden te kiezen waaruit uiteindelijk de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal wordt gekozen.

    Op vrijdag 24 juni zal tijdens een avondvullend programma in schouwburg De Kring in Roosendaal de winnaar bekendgemaakt worden.

    Een onafhankelijke jury, met verschillende competenties en een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal, houdt alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente zelf goed in de gaten. Daarnaast wil de jury graag dat het publiek ook de eigen favoriet naar voren brengt. Zodra wij weten hoe en wanneer iedereen kan stemmen via het internet laten wij dat jullie natuurlijk weten!

    Uiteraard zijn wij al helemaal in ons nopjes dat wij genomineerd zijn, maar winnen zou natuurlijk wel heel erg leuk zijn en ook goed voor onze naamsbekendheid.

    Misschien ben je nog nooit bij ons in Roosendaal op bezoek geweest, iedereen is van harte welkom van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 of op afspraak via info@anitaammerlaan.com
    De agenda van Galerie Anita Ammerlaan: http://bit.ly/1WuYhR0

    Tot eind mei is de internationale expositie EYE-CANDY 11 nog bij ons te bewonderen, wij presenteren het werk van 14 professionele kunstenaars op 1150m2 in het centrum van het Brabantse Roosendaal, Markt 39.

    Het werk van de volgende kunstenaars is te zien en te koop: Marina Maas, Janneke Rottier, Wout Kole, Jan Teunissen, Marie-Josée Boerenkamp, Simone van Olst, Niko van Merriënboer, Maurice La Rooy, Gerrit Peele, Annelies van Tetering, Marijke Maas, Inge Coolen en Anita Ammerlaan. De Engelse kunstenaar Heidi Adcock geeft de expositie een internationaal karakter.

    Lees meer >> | 1165 keer bekeken

  • Workshops aanbieding

    28 maart 2016

    De workshops 'Inspiratie' en 'Mixed Media' worden nu door kunstenaar Anita Ammerlaan aangeboden voor een leuke aanbiedingsprijs:  €35,- exclusief materiaal(bij zelf meenemen verf,schildersdoek, enz) of €49,- inclusief materiaal voor deze workshop! Inclusief koffie/thee.

    naamloos3.png

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    WORKSHOP INSPIRATIE

    Door: kunstenaar Anita Ammerlaan
    Dag: Zaterdagmiddag 2 april, 16 april en 30 april
    Tijd: van 13:00 tot 16:00
    Aantal personen: 6 tot 10

    In deze workshop ga je op zoek naar inspiratie, je gaat op zoek naar datgene wat écht belangrijk is voor jou. Je  gaat niet op zoek naar datgene wat belangrijk is voor mij of voor de buurvrouw, het gaat om jou!

    De workshop bestaat uit 2 fases;

    Eerste fase:
    Door middel van een aantal kleine verzamel- schrijf- teken- en schilderopdrachten wordt je begeleid in je zoektocht naar je eigen rode draad. Je wordt op deze manier uitgedaagd om creatief, anders en ‘out of the box’ te denken met betrekking tot thema’s, kunststromingen en stijlen.

    Tweede fase:
    Vervolgens gaan we naar aanleiding van je resultaten, van je eigen bevindingen, aan de slag om een ‘eindwerk’ te maken. Dit eindwerk maak je op een 40x50x2,5 cm katoenen doek.

    Afhankelijk van je bevindingen en resultaten is het goed mogelijk dat je het ‘eindwerk’ deze dag niet afkrijgt. Dit is niet erg, het gaat in eerste instantie om het vinden van de eigen rode draad. Het proces is in deze workshop het belangrijkste, zodat je naar huis gaat met inspiratie om daar thuis mee verder te kunnen.

    Het is mogelijk dat je toch wat meer oefeningen zou willen om uit een eventueel vastgeroest patroon te breken. In dat geval kunt u zich inschrijven voor een vervolg workshop of voor de workshop ‘mixed media’.

     

     

    WORKSHOP MIXED MEDIA

    naamloos2.png

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Door: kunstenaar Anita Ammerlaan
    Dag: Woensdagmiddag 6 april en 20 april
    Tijd: van 13:00 tot 16:00
    Aantal personen: 6 tot 10

    Deze workshop sluit ook heel goed aan op de workshop Inspiratie.

    Ook deze workshop bestaat uit 2 fases:

    Eerste fase:

    We gaan in deze workshop eerst wat teken- schilder- en/ of schrijf- oefeningen doen om de eigen rode draad te vinden of op te pakken. Ook krijg je wat uitleg over (het gebruik van) verschillende materialen.  

    Lees meer >> | 1121 keer bekeken

  • Twee pagina's in glossy magazine KOE

    22 maart 2016

    Super blij mee, maar liefst twee hele pagina's in de lente editie van het glossy magazine KOE!

    Naast de twee pagina's vullende foto van het schilderij 'Twin Cows' (120x200x4cm) is er ook een interview te lezen.

    Hierbij de tekst van het interview:

    Beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan is opgegroeid op een melkveebedrijf en afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in 1999. Tijdens haar zoektocht naar inspiratie ontdekt ze dat de koe haar muze is. Het dier is de rode draad in haar leven. De koeienkop is haar favoriete schildersonderwerp.

    "Daaraan kun je ze echt herkennen. Koeien zijn net als mensen individuen", vertelt Anita. De Roosendaalse schildert koeienportretten met een heel kleurrijke achtergrond. Vroeger was haar werk realistischer. "Op den duur kwam ik vast te zitten. Ik dacht dat dit aan de koe lag. Later merkte ik dat ik toe was aan een andere manier van schilderen", zegt Anita.

    Geïnspireerd door het Portugese landschap begint ze te werken in allerlei kleuren. "De precieze techniek ga ik niet verklappen hoor, maar ik gebruik mijn handen om een kleurrijk geheel met veel reliëf te boetseren. Soms staan mijn vingerafdrukken nog op het schilderij!"

    Anita schildert in die periode andere onderwerpen dan de koe, zogenoemde 'Lightscapes'(abstracte kleurrijke schilderijen). Uiteindelijk komt ze toch weer bij de koe uit. Tijdens een bezoek aan het melkveebedrijf van haar vader en oom leidt Anita de dieren voor het eerst langs de melkrobots. "Dat was een hele gebeurtenis, waarbij ik oog in oog stond met de koe. daarna ben ik ze weer gaan schilderen, maar dan in de 'Lightscape-vorm'.

    Inmiddels kan Anita leven van haar kunst. Eén van haar dromen is daar mee in vervulling gegaan en haar werk hangt in haar eigen galerie in het centrum van Roosendaal. De kunstenaar wil zich meer gaan focussen op het geven van workshops. "Ik wil cursisten onder andere leren om koeien te schilderen op hun manier, maar ik merk ook dat ik behoefte heb om mezelf te ontwikkelen. Hoe dat zal gaan, weet ik niet. Maar zeker is dat de koe een speciaal plekje in mijn hart blijft behouden."  


     

    Lees meer >> | 1099 keer bekeken

  • Goed bezochte en sfeervolle opening bij Galerie Anita Ammerlaan

    14 maart 2016

    Afgelopen zondagmiddag was het gezellig en druk op de Markt 39 in Roosendaal tijdens de feestelijke opening van de internationale expositie EYE-CANDY 11 bij Galerie Anita Ammerlaan. Meer dan 250 bezoekers genoten zichtbaar van de geëxposeerde professionele kunst, het optreden van de 11-koppige formatie Jazzed For Fun en de voordracht van een gedicht door Roosendaalse stadsdichter Leo Lotterman.

    De initiatiefnemers, kunstenaar Anita Ammerlaan en haar man Patrick Roelofs, en de exposanten ontvingen veel en mooie complimenten van de aanwezigen. Ook de live muziek door Jazzed For Fun werd goed ontvangen en zorgde voor een prettige sfeer op deze feestelijke dag.

    Tot 29 mei is bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal deze expositie gratis te bezoeken. De tentoonstelling, op maar liefst 1150m2, kent een mooie diversiteit dat uiteenloopt van realistische tot abstracte schilderijen en 3D-sculpturen van diverse materialen van in totaal 14 professionele kunstenaars.

    De expositieruimte staat toe dat het werk van alle 14 exposanten op een ruime en professionele manier tentoongesteld is. De genres en stijlen lopen ver uiteen, maar vormen samen een bijzonder geheel. De 14  kunstenaars presenteren zowel 3D-objecten als wandobjecten.

    De Engelse kunstenaar Heidi Adcock zorgt voor het internationale karakter van deze expositie. De Nederlandse exposanten zijn: Marina Maas, Janneke Rottier, Jan Teunissen, Wout Kole, Inge Coolen, Marie-Josée Boerenkamp, Simone van Olst, Annelies Tetering, Gerrit Peele, Marijke Maas, Niko van Merriënboer, Maurice La Rooy en Anita Ammerlaan.
    Galerie Anita Ammerlaan is van vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken van 12:00 tot 17:00. De galerie is op 1e paasdag gesloten.

    Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houden zij zich fulltime bezig met kunst.


    Locatiegegevens:
    Galerie Anita Ammerlaan
    Markt 39, Roosendaal

     

    Lees meer >> | 1645 keer bekeken

  • EYE-CANDY 11 klaar voor de feestelijke opening

    8 maart 2016

    Na een week, met veel plezier, bezig te zijn geweest met het inrichten van de internationale expositie EYE-CANDY 11 bij Galerie Anita Ammerlaan staat en hangt alles. Wij zijn zeer tevreden met het eind resultaat, het is een bijzondere expositie geworden met hoge kwaliteit kunstwerken en een mooie diversiteit aan kunst.

    Om te zien hoe het er nu uit ziet bij ons in Roosendaal, hierbij een Youtube-filmpje: https://youtu.be/0aABCFSDnR4

    De Engelse kunstenaar Heidi Adcock zorgt voor het internationale karakter. De Nederlandse exposanten zijn: Marina Maas, Janneke Rottier, Jan Teunissen, Wout Kole, Inge Coolen, Marie-Josée Boerenkamp, Simone van Olst, Niko van Merriënboer, Maurice La Rooy, Gerrit Peele, Annelies van Tetering, Marijke Maas en Anita Ammerlaan.

    Zondag 13 maart houden wij de feestelijke opening met de Roosendaalse stadsdichter Leo Lotterman, live muziek door 'Jazzed For Fun'(11-koppige formatie), professionele kunst van 14 professionele kunstenaars op 1150m2 en uiteraard een drankje. Iedereen is vanaf 13:30 van harte welkom bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Gratis parkeren kan zondag op de Emiel van Loonpark parkeerplaats op een paar honderd meter van de galerie.

     

     

     

     

    Lees meer >> | 1237 keer bekeken

  • Workshop 'Inspiratie' en workshop 'Mixed Media' door Anita Ammerlaan

    10 februari 2016

    Zin in een leuke workshop door kunstenaar Anita Ammerlaan in haar Galerie in Roosendaal?
    Je kan je aanmelden voor de workshop 'Inspiratie' en/of de workshop 'Mixed Media'  door een mailtje te sturen naar info@anitaammerlaan.com 

    De workshops 'Inspiratie' worden gehouden op zaterdag van 13:00 tot 16:00, op de volgende data: 19 maart, 2 april, 16 april en 30 april.

    De workshops 'Mixed Media' worden gehouden op woensdag van 13:00 tot 16:00, op de volgende data: 23 maart, 6 april en 20 april.

    De workshops vinden doorgang bij minimaal 5 deelnemers en het maximaal aantal deelnemers is 10 personen. De prijs voor deze workshops bedraagt € 65,- en dat is inclusief: 21% B.T.W., koffie, thee, fris, een wijntje, koek, zoutjes, papier, doek van 40x50cm en gebruik van potloden/

    Lees meer >> | 2514 keer bekeken

  • Uitnodiging feestelijke opening EYE-CANDY 11

    5 februari 2016

    Feestelijke opening internationale expositie bij Galerie Anita Ammerlaan op zondag 13 maart

    Een Youtube-impressie van deze expositie is te bekijken via: https://youtu.be/N4lQ_p2i5rE

    Van zaterdag 5 maart t/m 29 mei is bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal de internationale expositie Eye-Candy 11 te bezoeken. De tentoonstelling, op maar liefst 1150m2, kent een mooie diversiteit dat uiteenloopt van realistische tot abstracte schilderijen en 3D-sculpturen van diverse materialen van in totaal 14 professionele kunstenaars.

    De gratis toegankelijke expositie wordt feestelijk geopend op zondag 13 maart. Vanaf 13:30 is iedereen van harte welkom bij Galerie Anita Ammerlaan in het centrum van Roosendaal. De Roosendaalse stadsdichter Leo Lotterman zal de officiële opening verrichten met een gedicht. Zijn motto is: een stadsdichter dicht voor de stad, niet tegen de stad. Het gaat in zijn gedichten om de stad,  niet om de dichter. Het is zijn bedoeling de stad zelf aan het woord te laten. Hij doet op poëtische onafhankelijke wijze verslag van wat er gebeurt in zijn gemeente. Kritisch, vrolijk of  melancholiek, het hangt van het onderwerp af.

    De opening wordt muzikaal opgeluisterd door ‘Jazzed For Fun’. Het repertoire van deze 11-koppige formatie bestaat uit swingende muziek van o.a. Sammy Nestico, Miles Davis, Herbie Hancock en vele anderen, van klassieke tot huidige jazz. Ook latin- en funkstukken staan op het repertoire. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een band die voor het plezier van de leden is opgericht (1999). De meeste leden van de band komen uit verschillende orkesten uit  Breda en omstreken. Door toevallige ontmoetingen en dezelfde interesses kwam de band tot stand met als doel om samen met plezier, zo professioneel mogelijk jazzmuziek te maken.

    Eye-Candy 11 wordt georganiseerd in de grote galerie van Anita Ammerlaan van maar liefst 1150 m². De Engelse kunstenaar Heidi Adcock zorgt voor het internationale karakter van deze expositie. De Nederlandse exposanten zijn: Marina Maas, Janneke Rottier, Jan Teunissen, Wout Kole, Inge Coolen, Marie-Josée Boerenkamp, Simone van Olst, Annelies Tetering, Gerrit Peele, Marijke Maas, Niko van Merriënboer, Maurice La Rooy en Anita Ammerlaan. Tijdens de opening zijn de exposanten aanwezig en geven zij de aanwezigen graag nadere uitleg over hun kunstwerken.

    De organisatie van Eye-Candy 11 ligt in handen van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de galerie aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur. De Galerie is 1e paasdag gesloten.

    Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af(Autonoom 2D) aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houden zij zich fulltime bezig met kunst.

    Locatiegegevens:
    Galerie Anita Ammerlaan
    Markt 39, Roosendaal

    www.anitaammerlaan.com

     

    Lees meer >> | 3386 keer bekeken

  • Meer blogs >>